Dryneedling

DRYNEEDLING

Dry Needling is een efficiente techniek waarbij op een speciale manier spieren worden aangeprikt die daardoor snel en langdurig ontspannen. Met Dry Needling wordt een "droge" naald in de spier gebracht. "droog" wil zeggen zonder vloeistof of medicatie.

dryneedlingHet inbrengen van het naaldje voelt men nagenoeg niet. Met de naald wordt geprobeerd het triggerpoint aan te prikken. Een Triggerpoint is een verharde plek in een spier die veranwtwoordelijk kan zijn voor (uitstralende) pijnklachten. Deze triggerpoints kunnen op dieverse manieren ontstaan en een grote invloed hebben op pijnklachten. Denk hierbij aan een verkeerde beweging, langdurige overbelasting, een verkeerde houding, voetafwijkingen, beenlengteverschil, door een blessure, stress, slaapgebrek, dragen van te strakke kleding, tas of rugzak.

Soleus Trigger PointsDe behandeling is gericht op het uitschakelen van deze triggerpoints. Let wel Dry Needling is GEEN acupunctuur ook al wordt er een acupunctuurnaald gebruikt.Keywords voor verder zoeken: MPS, Myofasciaal pijnsyndroom, referred pain. of kijk op dryneedling.nl

Download hier uw Informatiefolder: Podologic Informatiefolder Dryneedling