Erik WinkErik is in 1987 afgestudeerd als Fysiotherapeut aan de Twentse Academie voor Fysiotherapie te Enschede. Tijdens de opleiding Manuele therapie Marsman (MTM) wordt contact gelegd met een tweetal gedreven podo orthesiologen. Na een tweejarige privé opleiding en de opleiding voor podo-kinesioloog wordt in 1991 een eigen praktijk voor podologie gestart in Ommen.

Naast verscheidene jaren een  actieve rol in een sportmedisch trainingscentrum te hebben gespeeld, 24 jaar als eerste-lijns fysiotherapeut re hebben gewerkt en als fysiotherapeut jaren betrokken te zijn geweest  bij het landelijk marathonschaatsen, worden diverse opleidingen op (sport) podologisch vlak gevolgd. Na een intensief samenwerkingsverband binnen een grote Podologische/Podotherapeutische organisatie is Erik sinds 2009 weer zelfstandig werkzaam als Register Podoloog in Ommen en Dedemsvaart.

Speciale Aandachtsgebied is de chronische houdings- & bewegingsklacht bezien vanuit de houding, gekoppeld aan ideeën vanuit de manuele therapie volgens Marsman maar dan met de voet als aangrijpingspunt. Door de jaren heen is een eigen visie op het corrigeren van de houding ontstaan. Hier wordt heel duidelijk gekeken naar meer dan voeten alleen, (functionele) beenlengteverschillen spelen hier een belangrijke rol.

Naast zijn werk bij Podologic is Erik als fysiotherapeut verbonden aan het professionele langebaanschaatsteam van de Team Zaanlander en was hij toegevoegd aan aan het medische begeleidingsteam van Olympic Team NL voor de winterspelen van Sotchi 2014, Pyeong Chang 2018 en Beijing 2022.

Aandachtsgebieden als algemeen fysiotherapeut zijn Manuele therapie volgens Marsman en Mulligan (www.mulliganconcept.nl) en myofasciale triggerpoints (wo dry needling). Deze inzichten zijn nauw verweven met de podologische behandel inzichten. Met de afgeronde MSU (muskuloskeletale ultrasound) kan als MSU echografist echografisch onderzoek toegevoegd worden aan het diagnostisch proces. Ook de EPTE therapie is toegevoegd aan het behandelspectrum voor chronische peesklachten. Samen met kaderarts/huisarts  drs. I. Bolt uit Dedemsvaart is een nauwe en vruchtbare samenwerking met een "Combispreekuur" waarbij zonodig ook echogeleide injecties gegeven kunnen worden.

Erik is als register-podoloog aangesloten bij de Stichting LOOP, als Fysiotherapeut ingeschreven in het KRF en geregistreerd bij de NMTN als Neuromusculair triggerpoint therapeut en de koepel van de NIBIG.

Praktijk AGB Podologic 90006794 , Persoonlijke AGB Podologie/Complementair Erik 90027849, Persoonlijke AGB Fysiotherapie Erik 04102257