Erik WinkErik is in 1987 afgestudeerd als Fysiotherapeut aan de Twentse Academie voor Fysiotherapie te Enschede. Tijdens de opleiding Manuele therapie wordt contact gelegd met een tweetal gedreven podo orthesiologen. Na een tweejarige privé opleiding en de opleiding voor podo-kinesioloog wordt in 1991 een eigen praktijk voor podologie gestart in Ommen.

Naast verscheidene jaren een  actieve rol in een sportmedisch trainingscentrum te hebben gespeeld, 24 jaar als eerste-lijns fysiotherapeut re hebben gewerkt en als fysiotherapeut jaren betrokken te zijn geweest  bij het landelijk marathonschaatsen, worden diverse opleidingen op (sport) podologisch vlak gevolgd. Na een intensief samenwerkingsverband binnen een grote Podologische/Podotherapeutische organisatie is Erik sinds 2009 weer zelfstandig werkzaam als Register Podoloog en Podotherapeut in Ommen en Dedemsvaart.

Speciale Aandachtsgebied is de chronische houdings- & bewegingsklacht bezien vanuit de houding, gekoppeld aan ideeën vanuit de manuele therapie maar dan met de voet als aangrijpingspunt. Door de jaren heen is een eigen visie op het corrigeren van de houding ontstaan. Hier wordt heel duidelijk gekeken naar meer dan voeten alleen, (functionele) beenlengteverschillen, bekkenscheefstanden etc. spelen hier een belangrijke rol.

Naast zijn werk bij Podologic is Erik als fysiotherapeut verbonden aan het professionele langebaanschaatsteam van Team Zaanlander en was hij toegevoegd aan aan het medische begeleidingsteam van Olympic Team NL voor de winterspelen van Sotchi 2014, Pyeong Chang 2018 en Beijing 2022.

Aandachtsgebieden zijn Manuele therapie en myofasciale triggerpoints (wo dry needling). Deze inzichten zijn nauw verweven met de podologische/podotherapeutische behandel inzichten. Met de afgeronde MSU (muskuloskeletale ultrasound) kan als MSU echografist echografisch onderzoek toegevoegd worden aan het diagnostisch proces. Ook de EPTE therapie is toegevoegd aan het behandelspectrum voor chronische peesklachten. Samen met kaderarts/huisarts drs. I. Bolt uit Dedemsvaart is een nauwe en vruchtbare samenwerking met een "Combispreekuur" waarbij zonodig ook echogeleide injecties gegeven kunnen worden.

Erik is als register-podoloog aangesloten bij de Stichting LOOP, als Fysiotherapeut ingeschreven in het KRF. Tevens als Podotherapeut ingeschreven in het KP (kwaliteits register Paramedici)

Praktijk AGB Podologic 90006794 & 26050413 , Persoonlijke AGB Podologie/Complementair 90027849, Persoonlijke AGB Fysiotherapie  04102257, Persoonlijke AGB Podotherapie 26100597 KP 59106976296