Register Podologie / Podotherapie

REGISTER PODOLOGIE / PODOTHERAPIE

 

Podo komt van pes wat voet betekent. De mens staat, loopt, springt kortom beweegt zich voort op zijn / haar voeten. Deze vormen de basis van het lichaam. Elke standafwijking van de voeten heeft gevolgen hoger in het lichaam.

houdingspuzzelOmgekeerd geldt ook dat elke houdingsafwijking een verandering op het nivo van de voeten tot gevolg heeft. Deze standafwijkingen gelden voor het hele lichaam en betekenen een ongelijke belasting blijven bijvoorbeeld voor de voeten, knieën, bekken enz. Dit vindt niet alleen links ten op zichte van rechts plaats, maar ook voor ten opzichte van achter.

Indien blijkt dat de klachten een relatie hebben met een standsafwijking kan met een zooltherapie hier invloed op worden uitgeoefend. Deze zool wordt op maat gemaakt, hierbij zijn door verschillende keuzes in materiaal en hoogtes van de elementen veel mogelijkheden. Van een orthopedische kuip tot 30 mm tot een inlay van enkele millimeters.

De basis van de zool wordt m.b.v. moderne computer technieken en freesmachines gemaakt en vervolgens door onszelf handmatig afgewerkt.

De kern blijft echter de keuze van de elementen en de hoogtes hiervan. In ons onderzoek komt dit goed aan de orde en in veel gevallen is dit ook voor u goed waarneembaar wat een korrektie doet voor het lijf. Dit is een puzzel en een zoektocht in combinaties die gemaakt kunnen worden om tot een oplossing te komen.

Register Podologie - Podotherapie - voetenscan